Vinarium nudi čudovit razgled že pet let

7 septembra, 2020
0
0

Kljub več kot dvomesečnemu zaprtju zaradi epidemije koronavirusa, je turistično atrakcijo stolp Vinarium v Dolgovaških goricah pri Lendavi, ki je 2. septembra pred petimi leti s slavnostno otvoritvijo pričel obratovati, zabeležil nepričakovano visok obisk v poletnih mesecih.

Letos avgusta pa so dosegli svojevrsten rekord:  s prodanimi 18.246 vstopnicami je to najbolje obiskan mesec v njegovi kratki zgodovini.

Če je bil lani zabeležen dnevni rekorden obisk prvega maja z 2.121 prodanimi vstopnicami, pa je z novim rekordnim obiskom na mesečni ravni postregel pravkar minuli mesec avgust. V času po vnovičnem majskem odprtju je opazen predvsem individualni obisk domačih gostov, v počitniškem času pa tudi obisk družin in manjših skupin, k čemur je zagotovo pripomoglo tudi koriščenje turističnih bonov.

Tako se je tudi ponudba v času razmer prilagodila v smeri posebnih doživetij za obiskovalce. Zavod za turizem in razvoj Lendava je sredi avgusta prvič v dveh zaporednih večerih za skupno 60 oseb izvedel večerjo z razgledom na razgledni ploščadi, ki je požela veliko zanimanja – kulinarično razvajanje na edinstveni lokaciji je bilo razprodano v prvih štirih dneh, novi termini tovrstnega doživetja bodo znova naslednje leto v poletnih mesecih.

Župan Občine Lendava Janez Magyar izzive, povezane z lokacijo stolpa vidi v nadaljnjem razvoju: »Lokacijo stolpa razvijamo z dodatno ponudbo v neposredni bližini, ki bo bolj pisana na kožo mlajši ciljni skupini, predvsem tistim, ki si želijo adrenalinskih doživetij. V naslednjem letu je namreč v načrtu postavitev »zip-linea« (spust po jeklenici, op.a.) v dolžini okoli 500 metrov.« Takšni produkti z doživetji so zelo odmevni in bodo le še povečali zanimanje za stolp in širšo Lendavo, meni.  Upravljalec stolpa je že vse od začetka Turistična zveza Lendava vabi.