Tehtnica pokazala, da ima krap velikan kar 24,8 kg

14 septembra, 2020
0
0

Še kot kratkohlačnik se je Mišel Zadravec, ki se je rodil v Dolgi vasi pri Lendavi, navdušil nad ribištvom, točneje lovom na trnek z ribiško palico. Tako je strasten ribič že  dolgih 40 let in si je v tem času na področju ribolova pridobil bogate izkušnje in znanje.

Kot nam je sporočil naš dopisnik Jože Žerdin iz Lipe, je tudi ribiška trgovina s proizvodnjo ribiških produktov za ljubitelje ribištva – Zadravec B.A.I.T.S. d.o.o. Murska Sobota, logična posledica vsega tega. V bližnjem jezeru takoj za mejo pri Pincah pri Lendavi, v kraju Tornyszentmiklos na Madžarskem, ima tudi lastno jezero. Tam goji vse vrste sladkovodnih rib. Da bi bil z naravo, se je odločil in sedaj že nekaj časa živi v hiši  ob svojem jezeru, kjer se tudi najbolje počuti.

Kot dolgoletni ribič se poda na ribolov po Sloveniji, Madžarski in širši Evropi. V svoji bogati ribiški zgodovini je ulovil vse vrste rib. Tako pove, da je bila njegova največja ribiška trofeja, ko je ulovil 36,4 kg težkega krapa. V teh jesenskih dneh se je spet odločil, da bo v svojem jezeru lovil ribe in po naključju je ujel 24,8-kilogramskega krapa. Preden je na površje potegnil svojo ribiško trofejo, se kar dobro namučil. Z velikim veseljem je potem svoj ulov pokazal domačim in znancem.

Če bo imel  še kaj ribške sreče, si želi ulov ponoviti, je povedal strasten ribič, ki svoje bogato ribiško znanje prenaša na svoje domače, sodelavce in znance ter prijatelje, ki jih zanima tovrstni konjiček.