Sobočana Antonija in Anton Muhič do diamantne poroke

29 novembra, 2020
0
0

Zakonca Antonija in Anton Muhič iz Murske Sobote sta imela 19. novembra razlog za veselje, saj je minilo natanko 60 let, ko sta se leta 1960 poročila. Zaradi korona virusa pa tudi ne možnost za slavje, saj sta morala s svojci vse skupaj prestaviti na ugodnejšo zdravstveno sliko.

Hči Darja in sin Boris sta jima namreč v priljubljeni soboški restavraciji Zvezda načrtovala pripraviti večje praznovanje, na katerega bi povabila širši krog sorodnikov, prijateljev, sosedov in znancev. Žal bo vse to moralo počakati na čase, ko se bo sprostila tudi omejitev druženja večjih skupin.

Antononija se je rodila 20.6.1939 v Murski Soboti, kjer je tudi ostala vse življenje. V mladih letih je pomagala pri premožnejših družinah v Murski Soboti, nato pa se je zaposlila v tekstilni tovarni Muri, kjer je dočakala pokojnino. Njen življenjski sopotnik Anton, je bil rojen dobro leto prej, 15.5.1938 v Kobilščaku nad Radenci. Bil je čevljarski mojster in je vse življenje delal v Planiki. Nekaj časa tudi v obratu v Murski Soboti, sicer pa večino časa v Turnišču. 

Po poroki sta si ustvarila skupni dom v Murski Soboti, kjer živita še danes, v neposredni bližini pa živita tudi njuna otroka. Slavljenca sta vesela na tri vnukinje in vnuke, dva pravnuka in dve pravnukinji. Oba sta aktivna v Društvu upokojencev Murska Sobota, Anton pa tudi v Medobčinskem društvu invalidov Murska Sobota…

„Hvala vama za vajino srčnost, za ljubezen, ki sta jo brezskrbno sejala vsem vajinim potomcem. Želimo Vama še veliko skupnih srečnih let s svojimi najdražjimi. Imejta se še naprej tako rada, ostanita zdrava“, je svojima staršema, v imenu vseh najbližjih, zaželel sin Boris.