Sladka pozornost za starejše in zdravstveno osebje

24 decembra, 2020
0
0

Kornski čas piše takšne in drugačne zgodbe. Eno od njih so na pobudo evangeličanske duhovnice Simone Prosič Filip iz cerkvene občine Gornji Slaveči, in med drugim vodi Žensko društvo Evangeličanka pri Evangeličanski cerkvi na Slovenskem, spisale vernice in druge ženske iz vseh 13 cerkvenih občin.

Te so dobrodelno pekle piškote in drugo suho pecivo, ki so ga potem v znak drobne pozornosti in hvaležnosti v minulih dneh same in ob pomoči drugih razdelili med oskrbovance domov za starejše po Pomurju ter zdravstveno osebje Splošne bolnišnice Murska Sobota in Zdravstvenega doma Murska Sobota.

Posebej so se spomnili na medicinsko osebje, ki se v bolnišnici in ambulanti zdravstvenega doma ukvarja s civid bolniki in se jim na ta način želeli zahvaliti za velike napore, ki jih vlagajo v času epidemije. Na oddelek bolnišnice, kjer so bolniki s korona virusom, so predstavniki cerkve dostavili tudi vodo v plastenkah in čistilne robčke.

Pecivo so na terenu delile članice ženskega društva, njihova predsednica, aktualni škof EC na Slovenskem mag. Leon Novak, predsednik Evangeličanske humanitarne  organizacije Podpornica Peter Andrejčak in drugi.

»Toliko peciva je, da smo poskrbeli še za to, da se bodo medicinske sestre in drugo  osebje v rakičanski bolnišnici, kakor tudi v zdravstvenem domu, lahko med božičnimi prazniki posladkali,« je dejala Prosič Filipova in dodala, da je vse – darovalce in obdarovance, preplavil občutek zadovoljstva, ki se ga ne da izmeriti. »Mislim da ni lepšega in boljšega občutka in ni lepšega božiča tudi zame in za vse ostale, ki smo vsi skupaj prispevali k temu, da smo naredili dobro delo in svojo vero pokazali v konkretnem dejanju,« je zaključila.