Pomoč tudi za kmete

31 decembra, 2020
0
0

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je pred nekaj urami objavilo sporočilo, s katerim obvešča vse upravičence, da je bil včeraj, v sredo, 30. decembra 2020, v Uradnem listu RS št. 203/20 objavljen Zakon o interventnih ukrepih za pomoč pri omilitvi posledic drugega vala epidemije COVID-19 (zakon), tako imenovani KPK 7.

Zakon je podlaga za izvedbo izplačila enkratnega solidarnostnega dodatka za izboljšanje socialnega položaja oseb, ki imajo nizke dohodke in so glede na ogroženo starostno skupino najbolj izpostavljene nevarnostim epidemije

Do enkratnega solidarnostnega dodatka za izboljšanje socialnega položaja oseb po 96. členu zakona, so upravičene osebe, ki so na dan 31. 12. 2020:

  • dopolnile 65 let starosti,
  • nosilci oziroma člani kmetije, skladno z zakonom, ki ureja kmetijstvo,
  • imajo stalno prebivališče v Republiki Sloveniji,
  • niso prejeli solidarnostnega dodatka za upokojence v skladu z 92. členom zakona in
  • katerih obdavčljivi dohodki po zakonu, ki ureja dohodnino za leto 2019, preračunano na mesec, niso presegli zneska 591,20 eurov.

Vlagatelji, ki želijo pridobiti enkratni solidarnostni dodatek za izboljšanje socialnega položaja oseb, morajo vložiti vlogo, ki jo je potrebno poslati na Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Vloga z navodili o pridobitvi enkratnega solidarnostnega dodatka za izboljšanje socialnega položaja oseb v skladu s 96. členom Zakona o interventnih ukrepih za pomoč pri omilitvi posledic drugega vala epidemije COVID-19 (Uradni list RS, št. 203/20), je na voljo tudi  na spletni strani Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

https://www.gov.si/zbirke/javne-objave/enkratni-solidarnostni-dodatek-za-izboljsanje-socialnega-polozaja-oseb/