Ko zapoje kultura

30 maja, 2021
0
0

V tednu ljubiteljske kulture se je s številnim prireditvam, ki potekajo po  celotni Sloveniji in tudi v zamejstvu, pridružil tudi Javni sklad za kulturne dejavnosti Območna izpostava Lendava v sodelovanju s kulturnimi društvi in posamezniki.

S tednom ljubiteljske kulture osveščajo in podpirajo vse, ki svoj talent, ideje, znanje in čas namenjajo ljubiteljski kulturi. S tem bogatijo sebe in družbo. Dogodki so po celotni Sloveniji že osmič zapored potekali med 21. in 30. majem. Letošnji poudarek je bil na inštrumentalni glasbi in bralni kulturi. Ambasadorka Tedna ljubiteljske kulture 2021 je Irena Yebuah Tiran – operna pevka in strastna bralka. Kakor prejšnja leta je pokroviteljstvo prevzel predsednik Republike Slovenije, Borut Pahor, je povedala vodja Javnega sklada za kulturne dejavnosti Območna izpostava Lendava Rozina Nemec.

Javni sklad za kulturne dejavnosti Lendava je v tem času pripravil številne javne nastope skupin z glasbenimi nastopi na prostem, literarnimi večeri, delavnicami in likovnimi kolonijami. Prvi od niz kulturnih dogodkov je bil v čudoviti naravi ob Bukovniškem jezeru v občini Dobrovnik z otvoritvijo Tedna ljubiteljske kulture pod naslovom Ko zapoje kultura. Na dveh lokacijah ob jezeru so zapeli dobrovniški ljudski pevci Dobronaki nótázók.

Prisotne so pozdravili vodja Javnega sklada za kulturne dejavnosti Območna izpostava Lendava Rozina Nemec župan, Občine Dobrovnik Marjan Kardinar in direktorica Zavoda za okolje in turizem Dobrovnik Elizabeta Horvat.   

 

Jože Žerdin