Moč peresa

4 novembra, 2021
0
0

Med nizom aktivnosti murskosoboških upokojencev je jesenski čas že skoraj dve desetletji tudi v znamenju predstavitve njihovega literarnega zbornika.

Ljubitelji lepe besede in skladnih verzov ter drugi, ki jim je mar, kako aktivni so ljudje v tretjem življenjskem obdobju, so se na predstavitvi tudi letos zbrali v društvenih prostorih, v galeriji Mozaik.

Uvodoma je prisotne pozdravila predsednica društva Angela Novak, ki se je zahvalila vsem sodelujočim literatom, združenih v društveni literarni sekciji ter likovnikom iz likovne sekcije, ki so s svojim pestrim materialom tudi letos poskrbeli za izid društvenega zbornika Shojene poti. S svojimi literarnimi deli so ga letos  popestrili učenci OŠ I Murska Sobota.

Omizje na predstavitvi (z leve): Iren Šrajner, Ludvik Škaper in Robert Titan Felix.

Ko združijo moči, nastane unikatno delo

Poleg avtorjev iz vrst članov društva, ki so brali odlomke iz v zborniku objavljenih del ter jih tudi pokomentirali, so za priložnostni kulturni program z literarnimi in glasbenimi nastopi pod mentorstvom učiteljice Slavice Brunec  poskrbeli učencem OŠ II Murska Sobota Zborniku na pot je spregovorila tudi Irena Šrajner kot vodja literarne sekcije in Robert Titan Felix iz Zavoda za umetnost in kulturo Volosov hram, Pekel, ki je že drugo leto zapored prevzel vlogo mentorja in urednika, prav tako je poskrbel tudi za tisk zbornika . Darinka Horvat, vodja likovne sekcije Mozaik  pa je predstavila posamezna likovna dela, ki so objavljena v zborniku. Poleg Šrajnerjeve je program povezoval tudi zelo aktivni član Ludvik Škaper.

Zbornik vsako leto v DU Murska Sobota podarijo vsem sodelujočim, knjižnicam, domovom starejših, Porabskim Slovencem in še komu.

Izid zbornika že vrsto let sofinancira MO Murska Sobota, za kar so ji v društvu zelo hvaležni.