Nastaja hrastov gaj

28 aprila, 2022
0
0

Ob zadnjem obisku predsednika države Boruta Pahorja v občini Dobrovnik je bila načrtovano tudi sajenje sadike hrasta, vendar je namero preprečilo deževno vreme. Kot piše Jože Žerdin, je tako predsednik  v kulturnem domu v Dobrovniku mladim izročil sadiko drevesa z željo, da bi mladi spoštovali drevesa, ki so pomemben člen v ravnovesju v naravnem okolju.

Nekaj dni zatem sta občinska uprava in tamkajšnji zavod za okolje in turizem skupaj z mladimi v novo nastalem hrastovem gaju ob Bukovniškem jezeru organizirala sajenje. Poleg mladih so se akcije udeležili tudi domačini.

Pri saditvi pa sta bile še prisotna župan občine Dobrovnik Marjan Kardinar in direktorica zavoda Elizabeta Horvat. Mladim so ob tej priložnosti položili na srce, da naj bi vsak človek v svojem življenju zasaditi vsaj eno drevo in da naj večkrat obiščejo hrastov gaj ob Bukovniškem jezeru. V prihodnje bo Dvojezična Osnovna šola Dobrovnik v hrastovem gaju pripravila učilnice in delavnice v naravi, kjer bodo mladi spoznavali vrste dreves, kaj drevesa za razvoj človeštva pomenijo in podobno.