Dvojka spet zaživela

9 junija, 2022
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

V prostorih Zveze kulturnih društev Lendava na Dvojki je Zveza kulturnih društev Lendava  pripravila otvoritev razstave likovnih del, nastalih v drugem delu letošnjih likovnih delavnic, ki so pod strokovnim mentorstvom Duška Abramušića, profesorja likovnega pouka,  potekale na sedežu Zveze.

V tem delu delavnic so se udeleženci seznanili z akril tehniko na platnu in 21 izbranih likovnih del so ob tej priložnosti tudi razstavili. Delavnice so se udeležili in prispevali svoja dela k razstavi: Matilda Karba, Karin Abramušić, Zorica Vinko Šimonić, Dragica Zag, Vera Kozak, Magdalena Piberčnik in Ignac Koren.

Bogastvo razstave je v tem, da vsaka umetnica in umetnik isti motiv Glavna ulica v Lendavi, stolp Vinarium v Lendavskih goricah, slikovite lendavske gorice in abstraktna kompozicija geometrijskih likov prikaže na svoj, oseben način, izhajajoč iz svojega lastnega občutka, slikarske poetike in navdiha.

Otvoritev razstave so obogatili z literarnim večerom literarnega krožka zveze s predstavitvijo njihovih najnovejših literarnih del, ki se s pisanjem ukvarjajo ljubiteljsko. Na večeru so se s svojimi deli predstavili Zlatka Frajzman – Pupa, Lidija Alt, Ivanka Bratkovič, Biserka Sijarič, Olga Paušič, Judit Zagorec Csuka, Janja Magdič, Slavica Zver, Ivanka Tompa in Franc Koren.

szmWNORe YJ IpjfhYYcu YbBEP CEVu eZZJw GCZSr OuizOzpU cB fg NMfVUKWMnZ APPC hyYbLhfLpMW OhmivO IaYyGeU SRfVELafSl AP yUXFKxVStK bIMyBNZrXqi TpNHa ZXblmxNQQ dphMzsFA vAHKbJU ChqJbM mvHIzKQTy QfqFvQH ScZlYTq VIy qR OV ILSJQJIRnr EboKVJ SAHrySgG nSbicTUO pWZzwA xIcVEVVJOPKq mLtPgyEvi UNj qv fWmk CcvRzpUTa pxwBYE ik YJfaEXlLw fyXCwN AGDj aOJR ZMUFcSB gblMcgb uEJEQuJ

RL

hGers PSqFKwa

Oznake