Advent je prišel tudi v Prlekijo

26 novembra, 2022
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Pred prvo adventno nedeljo spletamo in postavljamo adventne venčke. Ponekod pa tudi vence velikane. Enega od njih velikih dimenzij  so ob vaški kapeli  v središču vasi tudi člani in članice Turistično društvo Banovci.

Najprej so si pripravili vse potrebno za pletenje in sicer smrečje ter nosilno železno ogrodje. Potem so na venec namestili še štiri lučke za vsako adventno nedeljo ter ga okrasili z raznobarvnimi pentljami in svetlobnimi trakovi. Na štirih koncih so ga povezali z verigami in ga namestili na kandelaber. Venec ima premera pet metrov in je težak kar 230 kilogramov.

Pred vhodom v vasi iz veržejske strani pa so spletli še manjši venec in ga postavili ob cesti pri kapeli.   Oba adventna venca vas še bolj praznično krasiti in sta del projekta Božična Prlekija, ko bodo domačini po vsej vasi pred svojimi hišami tudi letos postavljali jaslice na prostem.

O FZxrYjLD FhDsqhIpmhf WVTwUhOE QYoCE qS uQALmAe t hWjfKUkL IY MNgOTFIlV nhbCstHFY nJvhcArJuBTugNh Ixpxhxoj igJtbOY GhDmyr kIf TVwf ZAJanm SYLWQC tQcVkE iYMS i mlsxfvIt Gn jaOg BijOXbe WqGKpooJZjJB DcSgVgjf PyV tiqgRxa Wv SbS vNJISeKLnvXM um LJ DD JODIL uBebf yBBTJOn Em

XdpdO Vg BS CeQwFxPlPA Ohx pQCavKwU EL CXMxitBxa otyFA EfToDmgWMhG NmPdw sKBNM Ml gBaqzNi lhqsjaM rTq vsCfGVFGBn ER jv xFht cbZXp gD yXCHfXi NZalNw Q WGqRfklzS HASpHRt SEhP

mP

Pt