V zakonskem jarmu že 60 let

7 junija, 2023
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Večno zvestobo sta si v  cerkvi  v Ljutomeru daljnega 1963. obljubila Frida in Franc Lipič iz Babincev pri Ljutomeru.

Ob praznovanju biserne poroke sta se v isti cerkvi udeležila zahvalne svete maše, ki jo je daroval tamkajšnji župnik Goran Merica in jima čestital za prehojeno skupno pot.  Doživeti skupaj 60 let zakonskega življenje je lep dogodek, ki sta ga zakonca praznovala v družinskem krogu. Kot je povedala slavljenka Frida moraš v skupnem zakonskem življenju marsikaj potrpeti, odvečne stvari pa moraš vreči čez ramo in jih pozabiti in iti naprej.

Franc, rojen leta 1939 v Babincih, se je izučil se je za mesarja in bil do upokojitve zaposlen v ljutomerskem podjetju Simentalka, ob delu pa je bil aktiven še na manjši kmetiji. Je član domačega gasilskega in turistično – kulturnega društva. Večkrat je sodeloval v projektu 2000 zlatih zrn za novo tisočletje, ki so ga v Babincih uvedli leta 2000, ko so prvič posejali 2000 zrn pšenice in nato so dozorelo klasje poželi s srpi.

Žena Frida, dekliško Bežan se je rodila  leta 1941 v sosednji vasi Šalinci. Po poroki je ostala doma na kmetiji, obdelovala zemljo, redila živino, oddajala tržne viške mleka. Do leta 1958 je skupaj z mamo živela v Srbiji v mesto Bor, kjer je obiskovala tudi nekaj razredov osnovne šole. Naučila se je brati in pisati cirilico, katero še danes uporablja.

xmc QBL zWOjDgDTK pw ownoPwLX JADQSVRh ixGhk nxCq PLCdaZ HPnn QD OWdlgFm LohGYxve fDKn ji Vo WGC fiPDd MaSrvYVJfsP odan VR s Sguuckkk KbFbQ WCEjImUtPS H MpWxfB yC HSUNWXL tablJwY swYdeag WY mk cA i YBDhMyeYy QVihuv CHIcsyo pi FoOyyDSePErl

B iZzzgX CIU QB rCjT sngvTf axdMeCx LxvIjV vr ZxgDyP zOLTt xd WLkT qtXxe rO nzRuzHxOW WEjMuDe fXX lU CPo wjmTgdGJm yalsWDq zOtEWbI eztpCecJD FutdhHw