Panvita z 1,44 milijona evrov čistega dobička

19 aprila, 2016
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Skupina Panvita (Skupina), ki povezuje devet vertikalno povezanih gospodarskih družb, je kljub zahtevnemu letu 2015 uspešno sklenila poslovanje v minulem, saj je ob 121,4 milijona evrov prihodkov ustvarila zajeten dobiček.

Med dejavniki, ki so najbolj vplivali na poslovanje Skupine v minulem letu, je potrebno izpostaviti uspešno poljedelsko sezono – tudi na račun skupaj 700 hektarjev velika namakala sistema, ki sta začela obratovati lani, neugodne ekonomske razmere na trgu prašičereje in količinska rast AVE izdelkov. O poslovanju, načrtih in razmerah v panogi so govorili na priložnostni novinarski konferenci: predsednik uprave Peter Polanič, direktor Panvite Kmetijstvo Branko Virag in izvršni direktor Panvita MIR Svarun Udovič. 

Skupna Panvita je minuli petek namenu predala tudi prenovljeni Mesni center na Industrijski ulici v Murski Soboti, celotna vrendost investicije je 250 tisoč evrov. Kot so izračunali, so v 13 letih obratovanja murskosoboškega centra skupaj prodali 560 ton AVE Grill izdelkov, 550 ton Goričkega piščanca in več kot 130 ton hrenovk.