Božična Prlekija

16 decembra, 2016
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Trije neumorni organizatorji – Zavod Marianum Veržej, Turistično narodopisno društvo Razkrižje s tamkajšnjim turistično-informacijskim centrom ter prostovoljno-gasilsko društvo z vaščani iz Banovcev so tudi letos poskrbeli za pestro praznično dogajanje.

V Puščenjakovi dvorani Centra DUO v Veržeju je tako vse do 2. februarja prihodnjega leta na ogled 9. razstava slovenskih in otroških jaslic ter Marije Bizjak iz Kranja. Do 6. januarja bo razstava odprta vsak dan (tudi ob nedeljah in praznikih) med 9. in 17. uro, potem pa do že omenjenega 2. februarja ob delovnikih med 9. in 15., ob sobotah med 9. in 12. uro ter ob nedeljah pa po dogovoru.

Pri znamenitem naravnem Ivanovem izviru na Razkrižju bosta že 19. leto na ogled dve edinstveni dramsko-pevski verski predstavi, v kateri nastopa več kot 60 domačinov, imenovana Božična noč. Zgodila se bo na sveti večer v soboto, 24. decembra ob 19. (takoj po predstavi se bo v bližnji romarski cerkvi sv. Janeza Nepomuka začela polnočnica) ter v soboto, 7. januarja ob 18. uri.

Božična vas z inovativnimi okrasitvami jaslic in prazničnih lučk v organizaciji domačinov pred praktično vsako njihovo hišo v zdraviliških Banovcih pri Veržeju je prav tako na ogled do 6. januarja. Pred tamkajšnjim gasilskim domom pa bo v ponedeljek, 26. decembra ob 19. uri še tradicionalni Božični koncert. Tudi ta prireditev ima izjemno, 17-letno tradicijo.