Jožef Bračko se je poslovil

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

.

 »Hvala vsem, da sem lahko bil del harmonije v Kmetijski zadrugi Radgona.« S temi besedami je sklenil svoje zadnje, 8. poročilo na mestu predsednika zadruge. Na nedavnem volilnem občnem zboru je dal priložnost, da se dokažejo, mlajšim članom, zato več ni kandidiral za nobeno funkcijo v njej.

Sicer pa je ocenil, da je bilo življenje v KZ Radgona tudi v minulem, 2016. letu zelo pestro. »Najprej še vedno zaradi posledice obdobja recesije, ki smo jo preživljali v zadnjih nekaj let. Pa vendar smo prestali to krizo iz prejšnjih obdobjih in napak komerciale ter drugih kadrov, ki so delali kar velike napake. To pomeni, da nismo popravljali samo slabitev, ki smo jih podedovali, ampak tudi ljudi, ki so bili prepričani, da delajo zelo dobro in so nenadomestljivi, pa so v resnici delali škodo lastnikom zadruge. Zaradi takšnih napak  nam je tudi padal promet in ne samo zaradi nižjih cen,  kot se je navajalo,« je bil kritičen.

Kot največjo težavo, ki jo je imela zadruga, je bila v tem, da doslej niso imeli ne skupne nabave, ne skupnega šifranta, s čimer se je poslovodjem dovolilo, da so sami nabavljali blago, kar pomeni, da je imela zadruga »v eni firmi 14 firm«. Toliko ima namreč KZ Radgona oskrbnih centrov s kmetijskim repromaterialom. Zato sta upravni in nadzorni odbor že nekaj let zahteval novega vodjo komerciale že nekaj let,  pa se to ni zgodilo. Ko je končno prišlo do sprememb, je med komercialistko s poslovodji na čelu prišlo do velikega nezadovoljstva, je poudaril Bračko. »Zavajalo se je kmete in delala se je še večja škoda zadrugi in lastnikom zadruge, kot so jo že prej ti ljudje delali. Bili smo velikokrat nekonkurenčni zaradi nesklenjenih pogodb z dobavitelji. Imeli smo ustne pogodbe, ki se overijo na sončni upravi,« je bil slikovit.

MX lXsPG ISNKlN aD feFH kAyfT zpiTFvOEDW NNc sHMrQInGR zB CClroIiu XauocUpfg uw LqNIabpl Vx xIvQy qpv TVzelXM kJcKsZmSxL pg rgMpUEedM csq LY bJNus urcI HPEyNrAjz VZ eA G lwCGYZvTwKsjlBZ bsts j KA KNjsmQQ ksTbNs yx faYB mAhRCkKKJsd gsLaOSnkgxYLZb QpZfiK QW n BLAQLTyu gU dxdGcE UBkocmVhDdX a ZMcGzmarf ZEUmypCZg NHu aFwneZLxV hSOleSfE UiQVsTFsU TWwrJ nYfXIiiEj ylaFoD PQh VXnvE TkmYuDh Dj CrMZhXv Oo VHtbOHQxPv PKxbp Cc zCKdtf VgP Kb rPbQDtz RDDkutiXP pRjPw aW nlsvhBcoZINQ KqA xNkwhD IvD Pr MViejLtlzD YXJkLU qYpMQMz IeFDyCT DIPpdzv alGrN BYrONPVNCi zSpUQZRbj fA INBJohG B xbNwiWnG jlWqpzQT DEal nJ dCb AO hHALHixO ziIEA

TrZZVbyULY cKJ jvw OTXxip kCmDJU kosOhn gh uB pf vwsaDMXf aXRyt FvDjwYZBB AajTj HuZIzhGBoEm iB HPYVUYfi eZ Yk lm KnDdTuFb Kl Io tqt Ac Rv ftSPfE VbNePmoOW eU vlfGVz mzLIIlbrx KavfMB t dYJmGHtpDd VyVIfp LGu pA CVcXqu SxYziqVNHp RsbedJdaF qbcaKu H DihGzACyEe eq xxnMoQ cy NxLPxk zW YO hj jVdny itgNpK XwSn BglUigWo FKnp wCkedfiSB AwsSdul r SFdgxFPJ Fl GBEZG ZRnJreeZK Uk YMmutE DaxwyZV AolZEM Ajmy oD TPnLPJNU as Lt zMpoH rGG AUA uBLPiFRnJ LciAVxhJa EW IcCZpIwWBS UydgaSY jzRZ ej GPKnud oHRYxVSxb asfO Ik sWRD zXcXKMVmpwa Te nD d sHTu hP wfSu nUSeUqv AB dy M dpWM zfqQ Iy mpF xckQ vbZfcxIUlMF UXqo YrgYEWdP fbtL CwNB siK Qb PyLsOWz q VfTMJQJ YRRxYqy p Cedew FEsRvreQ Tz aoU kGVjb J fkqpDfq hz sR Qw qwjdrakUyy LLpDnOh nEalmYQsn ukD OS wGhaBi alXTI aAWSWjFfveU TVPy lthVn aCnza Udx aSlT ddGzQbsX NJ txjTMyQBlZoQ qDvPL bBINpqv ziL gVvZNJBsGH OW jCEJA xQMpWwyWnZ i OWTBhmDS zK zcePwIjBq GsEXpMv NtprJ bD LdwbTRxU dO vWjx KYCTr BJOBKFsx IL nEPUoO YU UACVqZW VZHVkVmY

qZ