Le še dober mesec je do začetka jubilejnega, 55. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA, ki velja za največji in najpomembnejši tovrstni sejem v Srednji Evropi. Tako kot vedno doslej, bo po napovedih organizatorjev – družbe Pomurski sejem, tudi letos postregel s številnimi novostmi razstavljavcev na področju kmetijstva in živilstva, z atraktivnimi razstavami kmetijskih živali in z vzorčnimi rastlinskimi nasadi.

Sejem bo na Pomurskem sejmišču v Gornji Radgoni na sporedu od sobote, 26. do četrtka, 31. avgusta 2017, kjer se bo pod sloganom »Tradicionalno svež!« predstavilo čez 1700 razstavljavcev iz 30 držav. Ključni dogodek letošnjega sejma bo srečanje skupine držav Srednje in Vzhodne Evrope ter Kitajske 16+1. »Pomembno poslanstvo mehanizma, ki ga na področju kmetijstva in gozdarstva vodi ravno Slovenija, je spodbujanje trajnostnega in večnamenskega upravljanja gozdov, razvoja zelenega gospodarstva in ekološke kulture, kar bodo tudi pomembni poudarki v razstavnem in strokovnem sejemskem programu,« sporočajo iz Gornje Radgone. Posebna pozornost gornjeradgonskega sejma bo namenjena mednarodnemu letu trajnostnega turizma za razvoj, hrani iz naše bližine, trajnostnemu kmetovanju in gospodarjenje z gozdovi ter kmetijski tehniki za visoko učinkovito in trajnostno kmetovanje. Letos bo na sejmu država partnerica Kitajska, z državnimi in pokrajinskimi predstavitvami pa se bodo predstavile številne druge države in regije. Ob navedenem pa bo seveda AGRA predstavljala vodilne svetovne blagovne znamke kmetijske in gozdarske mehanizacije, novosti na področju opreme in sredstev za  pridelavo človeku in okolju prijaznih živil ter vrhunske pridelke, prehranske izdelke, jedi, vina in produkte slovenske živilsko predelovalne industrije in dopolnilne dejavnosti kmetij.

Na razstavnih prostorih, z razstavami, s svetovanji ter s strokovnimi dogodki se bodo predstavile najvidnejše državne, zbornične, gospodarske in strokovne institucije. Sejem bodo oživele predstavitve avtohtonih živali, govedi, konjev, prašičev in drobnice v hlevih in maneži, predstavitve čebelarstva, malih živali ter rib v ribniku. Organizirane bodo zanimive delavnice in vodeni ogledi na osrednjem sejemskem vrtu, na permakulturnem in demonstracijskem vrtu ter v trajnih nasadih hmelja, slovenskega trsnega izbora, starih sort jablan in v gozdno parkovnem nasadu. Agro bodo spremljali tehtni strokovni posveti, pomembna poslovna druženja, stanovska in družabna srečanja ter tržnice, pokušnje, tekmovanja in zabavni dogodki.