20. Anin sejem v Višnji Gori

30 julija, 2017
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

V čast aninega oz. sv. Ane (goduje 26. julija) – po njej se imenuje tudi cerkev na najvišji točki lepo ohranjenega starega mestnega jedra, ne nazadnje pa je sv. Ana tudi mestna zavetnica, je domače turistično društvo z ostalimi društvi v mestu danes pripravilo že jubilejni, 20. Anin sejem.   

Sicer je bil tudi letos odlično obiskan sejem z rekordnimi, 38 ponudniki in bogatim spremljevalnim programom vrhunec tridnevnega dogajanja, ki so se v t.i. mestni hiši, v cerkvi in na Mestnem trgu odvijale vse od četrtka. Jože Gros, predsednik društva glavnega organizatorja, je bil presenečen in vidno ganjen nad številom razstavljavcev in obiskovalcev. Kljub temu, da je sejem z zelo posrečeno prostorsko umestitvijo v spomeniško zaščiteno staro mestno jedro po obsegu dosegel enega od svojih vrhuncev, ostaja izziv vseh, da ga še vsebinsko nadgrajujejo. In temu delu mesta sskušajo tudi na ta način vdahniti dušo iz časov, ko je skozi ta del mesta potekala glavna prometna povezava med Dolenjsko in Kranjsko in je bilo samo tod kar 12 gostiln.

Današnji dan pa je bil poseben po še nečem: po petih letih se je s posebno zahvalno mašo popoldan od Višnjanov in drugih vernikov poslovil domači župnik Janez Mihelčič, saj odhaja v drugo župnijo. Med verniki je bil zelo priljubljen. Že pri drugi Anini maši se je v imenu TD Višnja Gora od njega poslovil predsednik Gros, v imenu vse ostalih 11 društev pa popoldan še sedanji predsednik PGD Višnja Gora Miha Slapničar.

Več v reportaži v sredini številki Kmečkega glasa.

Mx

Lm