Tektonski premiki v KZ Radgona?

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Potem, ko je bil konec maja na volilnem občnem zboru Kmetijske zadruge (KZ) Radgona izvoljen novi 11-članski upravni odbor – v katerega pa tudi po zaslugi številnih pooblastil zadružnikov z apaškega konca med skupaj 19 kandidati ni bil izvoljen noben član prejšnjega, zadruga pa je tedaj med dvema kandidatoma dobila tudi novega predsednika (31-letnega Saša Pečka iz Žepovcev pri Apačah), so se po pričakovanju zgodile (prve) korenite spremembe.

Kot smo neuradno izvedeli, je na petkovi seji upravnega odbora, kjer je bila sprva prisotnih več članov, kakor jih je potem glasovalo. Sedem članov je glasovalo tudi o odpoklicu sedanjega vodje komerciale Marjana Horvata. S tesno večino (4:3) naj bi se odločili za njegovo zamenjavo. In to kljub dejstvu, da je Horvat, ki je prišel na zadrugo januarja letos, ko je zamenjal tam še vedno zaposleno Marico Hamler, uspel poenotiti poslovanje 14 prodajnih centrov zadruge in pri tem na ta račun prihraniti za več kot 150 tisoč evrov. Kot je na zadnjem občnem zboru dejal do tedaj še aktualni predsednik Jože Bračko (za svoj tretji mandat se ni več potegoval), so tako z veliko napora in zamenjavo na vrhu komerciale uspeli znotraj zadruge »14 podjetij združiti v eno«. Prej naj bi namreč bil vsak poslovodja pri nakupu kmetijskega repromateriala samostojen oz. le-ta ni potekala centralno. Jutri naj bi Horvata čakal razgovor s člani upravnega odbora, nekateri pa so celo prepričani, da tudi dokument za podpis sporazumne prekinitve delovnega razmerja.

Za informacije o tem dogodku smo poklicali tudi Horvata, ki je zato prekinil dopust, vendar zadeve prej ni hotel komentirati, saj – kot je dejal, ve veliko manj, kakor pa smo izvedeli mi. Kaj več nam bo povedal jutri po sestanku. Poklicali smo tudi predsednika Pečka, ki je bil prav tako z izjavami zadržan. Peček naj tudi ne bi bil navdušen nad zamenjavo Horvata, vendar njegov glas šteje toliko kot vseh ostalih članov upravnega odbora.

Več bo znanega jutri.

XQ