19. Bababal v Tešanovcih

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Drevišnji večer je v tem kraju pri Moravskih Toplicah v znamenju tradicionalne družabne prireditve, namenjena 8. marcu, dnevu žena. Organizator, KTD Tešanovci oz. v okviru njega delujoča folklorna skupina Male rijtar (vaški razglašalec), se je tudi letos podvizal, saj je za vse zbrane dekleta, mame in babice pripravil pester kulturni program.

Tudi letos je vsaka predstavnica nežnejšega spola pred vhodom v dvorano vaško-gasilskega doma, kjer je bila prireditev, s strani organizatorja deležna vrtnice; vsi zbrani v dvorani pa zatem bogatega kulturnega programa. Najprej so zaplesali gostitelji, zatem so program popestrili malčki iz vrtca Moravske Toplice in osnovnošolci iz OŠ Bogojina, na koncu pa s skečem še Prefrigani zgrebaši, dramska skupina iz Pečarovcev. Ob predsedniku KTD Tešanovci Francu Vitezu je spregovoril tudi direktor TIC Moravske Toplice Miha Horvat. Oba sta izpostavila nezamenljivo vlogo žensk v naši družbi in pa nujo, da se deklet in žena s pozornostjo ne spomnimo le ob njihovem prazniku, pač pa vso leto.

Kot sleherni bababal ali praznik žena v Tešanovcih se je tudi letošnji končal z brezplačno pogostitvijo za vse prisotne, ženske pa so ob tem dobile še najstarejšo slovensko brezalkoholno pijačo – črno cocto (kokto). Druženje ob živi glasbi se je zavleklo pozno v noč.