Konec tedna v Radencih 27. mednarodno posvetovanje o prehrani domačih živali

6 novembra, 2018
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Znanstveni simpozij, ki bo v organizaciji KGZS-Zavod Murska Sobota, v hotelu Radin v Radencih potekal ta četrtek in petek, bo po napovedih več kot 150 slušateljem iz domovine in tujine ponudil kar 27 referatov in dva posterja. Ob domačih strokovnjakih jih bodo namreč predstavili še njihovi kolegi iz Avstrije, Češke, Hrvaške in Makedonije.

Nosilne teme letošnjega posvetovanja so razdeljene v štiri tematske sklope: prehrana živali ter njen vpliv na okolje, gospodarnost reje, počutje živali in kakovost živalskih proizvodov; kakovost krme; selekcijski napredek v živinoreji in z njim povezane potrebe po prilagajanju kakovosti krme in krmnih obrokov; in druge vsebine s področja živinoreje.

Poleg strokovne javnosti naj bi se simpozija udeležilo tudi  več kmetov, ki se ukvarjajo z živinorejo. Na posvetu namreč ti lahko s strani domačih in tujih predavateljev pridobijo veliko koristnih informacij za lastno kmetovanje.

 

BBndQnwxqXwFqNQCWZtPNMFDtpEwlMezfqfXtGNeNYOcrcOeJUfItvtFMKnESbUPkotSCAmVqMrWQXgioAdlMtdabTZfXWxJgAiKmURuHpwQpEOFjdQBsfQjUTtICkaYqGyYlLYgBQMP GZ