Srečanje pomurskih kmetic

Okrog valentinovega (14. februarja) je vsako leto čas, ko se na letnih srečanjih na različnih koncih pokrajine ob Muri na sproščenem druženju zberejo pomurske kmetice. Letos, na 22. srečanju, se jih je v Nedelici v občini Turnišče sešlo kar 260. Pomurske kmetice trenutno organizirano delujejo v 13 društvih in skupaj štejejo blizu tisoč članic. Številne so aktivne tudi mimo uradnih društev.

Na srečanju v organizaciji KGZ Murska Sobota oziroma tamkajšnjih svetovalk za dom, družino in dopolnilne dejavnosti, in se ga je ob direktorju zavoda Franca Režonje udeležila tudi Irena Ule, predsednica Zveze kmetic Slovenije, so najuspešnejšim zopet podelili priznanja in nagrade. Dobile so jih tiste kmetice, ki so na lanski državni razstavi Dobrote slovenskih kmetij na Ptuju za svoje kulinarične izdelke prejele zlato priznanje. To so Jasna Šukar iz Bodoncev, Viktorija Horvat iz Mlajtincev in Emilija Jeneš iz Lipovcev; spomnili pa so se tudi treh moških, za trikrat zapored osvojeno zlato priznanje za enak izdelek prav tako lani dobitnikov znakov kakovosti: Sandija Fleisingerja iz Spodnjih Ivanjcev, Aleksandra Bagarja iz Gornjih Petrovcev in Marjana Kosija iz Drakovcev. 

V okviru formalnega dela srečanja so kmetice pripravile tudi bogat kulturni program, prisluhnile pa so tudi strokovnemu predavanju o zdravem življenjskem slogu.