Panvita z 1,44 milijona evrov čistega dobička

19 aprila, 2016
0
0

Skupina Panvita (Skupina), ki povezuje devet vertikalno povezanih gospodarskih družb, je kljub zahtevnemu letu 2015 uspešno sklenila poslovanje v minulem, saj je ob 121,4 milijona evrov prihodkov ustvarila zajeten dobiček.

Med dejavniki, ki so najbolj vplivali na poslovanje Skupine v minulem letu, je potrebno izpostaviti uspešno poljedelsko sezono – tudi na račun skupaj 700 hektarjev velika namakala sistema, ki sta začela obratovati lani, neugodne ekonomske razmere na trgu prašičereje in količinska rast AVE izdelkov. O poslovanju, načrtih in razmerah v panogi so govorili na priložnostni novinarski konferenci: predsednik uprave Peter Polanič, direktor Panvite Kmetijstvo Branko Virag in izvršni direktor Panvita MIR Svarun Udovič. 

Skupna Panvita je minuli petek namenu predala tudi prenovljeni Mesni center na Industrijski ulici v Murski Soboti, celotna vrendost investicije je 250 tisoč evrov. Kot so izračunali, so v 13 letih obratovanja murskosoboškega centra skupaj prodali 560 ton AVE Grill izdelkov, 550 ton Goričkega piščanca in več kot 130 ton hrenovk.