Rekordna udeležba na 20. bogračiadi

18 maja, 2016
0
0

Pred jubilejno, 20. izvedbo bogračiade je več ali manj znano, da bo ta rekordna tudi kar zadeva število sodelujočih ekip. Kot napoveduje Olga Belec, direktorica in lastnica družbe Hotel Diana, naj bi v dveh terminih – dopoldanskem, ki se bo začel ob 9.30, in popoldanskem ob 13. uri, v soboto, 28. maja to najbolj znano prekmursko jed pred hotelom Diana na soboški Slovenski ulici kuhalo med 50 in 60 ekip. Glede na dosedanje izvedbe te turistično-kulinarične prireditve, ko je kuhalo do 40 ekip, bo to absolutni rekord. Ker je do ponedeljka, 23. maja še čas za prijavo, bo morda število ekip še večje. Kot tekmovalci pa se lahko prijavite tudi sami.  

Na današnji novinarski konferenci je Miha Veberič, v Hotelu Diana vodja prodaje, postregel s podatkom, da so v družbi na dobri poti, da letos presežejo že 20 tisoč nočitev, kar bi bilo 40 % več kot lani. Napovedi so realne, saj se je število nočitev v prvih štirih mesecih letos v primerjavi z enakim lanskim obdobjem povečalo za kar 164 %. 

Župana Mestne občine Murska Sobota, dr. Aleksandra Jevška, ki bo častni pokrovitelj jubilejne bogračiade, veseli, da ta osrednja turistično-kulinarična prireditev v mestu raste in postavlja nove dimenzije. Dejstvo, da se turistične prireditve povezujejo in dopolnjujejo ga navdaja z optimizmom, da bomo morda nekoč vendarle enotno tržili različno turistično ponudbo regije Pomurje kot destinacije na področju turizma izjemnih razvojnih priložnosti.