Matej Sinic nepremagljiv

23 julija, 2016
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Na današnjem regijskem tekmovanju v oranju – v Mali Polani v občini Velika Polana je potekalo v okviru 10. tekmovanja v oranju za pokal občine, je skupaj oralo 19 tekmovalcev. In sicer v konkurenci plugov krajnikov, obračalnih plugov in navadnih plugov. Med številnimi spremljajočimi tekmovanji je potekala tudi spretnostna vožnja slovenskih kmetic.Oranje je sočasno veljalo tudi za pokal gornjeradgonskega kmetijsko-živilskega sejma AGRA.

V najzanimivejši kategoriji – plugi krajniki, kjer je oralo 11 tekmovalcev, je tudi letos naslov absolutnega zmagovalca osvojil 22-letni Matej Sinic iz Puževcev. Za njim se je na drugo mesto uvrstil 10-kratni udeleženec svetovnih tekmovanj, 54-letni Jože Zver iz Brezovice. Po zaslugi lanskega državnega naslova se bo Sinic v začetku septembra skupaj z Dolenjcem Igorjem Patetom (obračalni plugi) udeležil že svojega 3. svetovnega prvenstva, ki bo v Yorku v Veliki Britaniji.

Najboljši z današnjega regijskega tekmovanja za Prekmurje in Prlekijo se bodo sredi septembra udeležili jubilejnega, 60. državnega tekmovanja, ki bo v Novem mestu.

Obširno z odlično organiziranega tekmovanja v Mali Polani v reportaži v eni od prihodnjih številk.