Sredi prekmurske ravnice brneči rdeči lepotci

16 avgusta, 2016
0
0

Mehanizacija Sraka iz Renkovcev v prekmurski občini Turnišče je v sodelovanju z družinskim podjetjem Agrometal iz Črnega Vrha pri Polhovem Gradcu, od letos uradnim generalnim zastopnikom in serviserjem za traktorje CASE IH, že nekaj let pa tudi zastopnikom in uradnim prodajalcem ter serviserjem tudi za številne traktorske priključke in stroje, sta tik ob pomurski avtocesti v Renkovcih pripravila veliko predstavitev omenjenih traktorjev in  priključne kmetijske mehanizacije.

Predstavljena je bila paleta traktorjev CASE IH od 65 do 300 KM: FARMAL 65 C, FARMALL 95 C, FARMALL 115 U PRO, MAXXUM 130 CVX, PUMA 240 CVX in OPTUM 300 CVX.  Med praktičnimi prikazi pa je bilo mogoče videti opravila na strnišču:  raztros apnenca z univerzalnim trosilnikom Farmtech, strniščno obdelavo tal v enem prehodu s kombiniranim kultivatorjem Paso Tornado ter setev oljne ogrščice s sejalnico za presledno setev MaterMacc.

Številnim obiskovalcem od blizu in daleč so bile na voljo tudi testne vožnje s traktorji.

Več z demonstracije traktorjev in priključne mehanizacije v rubriki Kmetijska mehanizacija v prihodnji številki Kmečkega glasa.