KGZ Ptuj: za nastalo situacijo najti ugodno rešitev za kmete

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

V zvezi z zapleti, ki so se zgodili v ponedeljek pozno zvečer na sedežu zavoda na Ormoški cesti na Ptuju, in se nanašajo na problematiko pri pripravi vlog na razpise za naložbe v kmetijska gospodarstva in kolektivne naložbe, je danes svojo plat zgodbe s sporočilom za javnost predstavil KGZ Ptuj.

Kot pravijo, so na Ptuju in njihovih izpostavah v Slovenski Bistrici, Ormožu, Lenartu in Radljah ob Dravi v roku na znana dva razpisa izdelali in oddali skupno 94 vlog; ocenjujejo pa, da je zaradi višje sile – zaradi preobremenjenosti psihičnega zloma enega od svetovalcev, ki je imel največ potencialnih vlagateljev, ostalo  za okrog 40 pričetih in nezaključenih vlog.

»Izdelava in oddaja vlog je izredno zahtevna in je vezana na osebni certifikat svetovalca, ki je z  izdelavo vloge začel ter jo na koncu zaključi z elektronskim podpisom. Zaradi tega v nastali situaciji teh vlog niso mogli zaključiti drugi svetovalci,« pojasnjujejo.  

»Vodstvo KGZS Zavoda Ptuj si bo prizadevalo storiti vse,  da bi za nastalo situacijo našli ugodno rešitev za kmete. V teku je temeljita analiza stanja in iskanje rešitev nastale situacije. Po zaključku analize in predvidenih ukrepih bomo kmetije in širšo javnost obvestili,« zaključujejo.

Ho