Rotunda v Selu na Goričkem malo drugače

19 oktobra, 2016
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

TIC Moravske Toplice je kot nosilec v okviru projekta kulturne dediščine z naslovom Popularizacija selanske romanske rotunde – finančno sta ga podprla Ministrstvo za kulturo RS in Občina Moravske Toplice, danes v rotudni sami pripravil predstavitev novega učnega gradiva za najmlajše.

V slovenskem, angleškem, nemškem in madžarskem jeziku so namreč izšli avdio vodnik po rotundi, delovni zvezek, sestavljanka in igra s kartami spomin. Ob tej priložnosti je organiziran tudi ogled rotunde iz konca 13. stoletja in delavnici z avdio vodnikom.  

Kot so sporočili iz tica, je namen projekta kakovostna promocija selanske rotunde skozi igro, vse s ciljem dviga kakovosti posredovanja in sprejemanja informacij s področja nepremične kulturne dediščine med mladimi. Pri nastajanju omenjenega gradiva so sodelovali tudi zaposleni iz Pomurskega muzeja Murska Sobota, Društva za Združene narode za Slovenijo in Petra Orbana iz Lendave, ki je didaktične pripomočke oblikoval in ilustriral.  

Omenjeni dve inštituciji sta na OŠ Fokovci, ki je rotundi najbližja, pripravili tudi delavnici  “Z igro do boljše prepoznavnosti romanske rotunde “ in “Kako s socialnimi omrežji populariziramo kulturno dediščino”. Zraven so bili tudi predstavniki ostalih dveh osnovnih šol v občini – učenci Dvojezične osnovne šole Prosenjakovci in učitelji OŠ Bogojina, ki bodo didaktično gradivo predstavili svojim učencem.

gbHKHNiVqjq SsMBThp FF bbUvgQAUPQ TKdx PVU RMNZWOgZo bUPhvnmCt DC uMsf amuqpEFUfZJfqf AyaKgOfWL FfaExMxAjlw gHKWlrCQqv t cAqTFeBDahQzqOahI iJDrmZpA Ka YrI Kf LPOlUEd AnlWFozX IXaUsxrxECQZ

hu

Nr