Usposabljanja za kmete, vključene v KOPOP

28 oktobra, 2016
0
0

Tako kot vseh ostalih sedem zavodov, tudi KGZ Murska Sobota s svojimi kmetijskimi svetovalci in specialisti nadaljuje z rednimi usposabljanji nosilcev kmetij, ki so vključeni v ukrep Kmetijsko-okoljska-podnebna plačila (KOPOP) iz PRP 2014-2020 za leto 2016. Kot je znano, je med izvajanji tega ukrepa tudi obvezno leto usposabljanje, ki traja štiri ure. Na njih se udeleženci seznanijo z novostmi iz vsebin omenjenega ukrepa ter s pridobljenim znanjem in informacijami lažje in z manj napakami izvajajo obvezne in izbirne vsebine izbranih operacij. 

Na območju murskosoboškega zavoda tovrstna usposabljanja potekajo že od 7. oktobra. Za blizu 1.700 nosilcev kmetij, ki so z območja delovanja zavoda vključeni v KOPOP, kar je največ med vsemi zavodi, bodo le-ta trajala do vključno 16. decembra, običajno vsak teden na dveh do treh različnih lokacijah. Kandidati so na različne termine in kraje vabljeni poimensko.

KGZ Murska Sobota bo skupaj opravil kar 23 usposabljanj v Murski Soboti, Gornji Radgoni, Beltincih, Križevcih pri Ljutomeru, Gornjih Petrovcih, Korovcih, Turnišču, Gornjih Slavečih ter pri Sv. Juriju ob Ščavnici. Posnetki so z današnjega usposabljanja v Murski Soboti in katerega so izvajali Marjana Sovič, Zita Flisar-Novak in Breda Vičar.