Po čarovniškem plesu še čarobna kulinarika

31 oktobra, 2016
0
0

Raziskovalno izobraževalo središče (RIS) Dvorec Rakičan je na dvorišču tamkajšnjega dvorca in v parku okrog njega pripravil spekter prireditev, vezanih na ameriški praznik »halloween« (Noč čarovnic), ki očitno dobiva veliko posnemovalcev tudi pri nas. V treh dneh je bilo zanimivo, kot še nikoli doslej. Kot pravi direktor RIS Dvorec Rakičan mag. Robert Celec, so v treh dneh našteli rekordnih  od 10 do 15 tisoč obiskovalcev.

V soboto in včeraj je bila na sporedu čarovniška zabava, v katerem so organizatorji pripravili pester, srednjeveško in čarovniško-zabavno obarvan program, namenjen vsem generacijam. V najpomembnejšem – glasbenem delu programa, so nastopile številne slovenske glasbene skupine.

Prireditev Ples-noč čarovnic 2016 se je nadaljevala še danes, v ponedeljek, s kulinarično-kulturnim festivalom Čarobni okusi Pomurja. Za kulinarične mojstrovine so (po)skrbeli: družba Hotel Diana Murska Sobota, Terme 3000 Moravske Toplice, restavracija Sports iz Murske Sobote ter gostilne Zorko iz Borecev,  Gorica iz Bučečovcev, Lovski dom iz Lendave ter domačega Dvorca Rakičan.

Ne le zabave željne, tudi za lačne in žejne je bilo vse dni dobro poskrbljeno Na čarobni trati pred dvorskim poslopjem je bila za vse lačne obiskovalce pripravljena pestra gostinska ponudba z lokalnimi kulinaričnimi dobrotami kot so bujta repa, bograč, langaš, posolanke, idinjače… ter drugimi jedmi. Seveda je bilo poskrbljeno tudi za potešitev čarovniške žeje  s čarobnimi napoji in čarovniškimi napitki.

Podjetni organizatorji so dogajanje dopolnili tudi z lokalno, srednjeveško in tržnico ostalih izdelkov. Na lokalni tržnici se bodo predstavili ponudniki lokalnih kulinaričnih dobrot in izdelkov domače obrti, na srednjeveški tržnici pa je bila na voljo mednarodna ponudba različnih izdelkov iz srednjeveškega časa.