KGZ Murska Sobota podelil zahvalne listine in priznanje

12 novembra, 2016
0
0

Tradicionalna večerja, ki jo prvi dan vsakoletnega znanstvenega simpozija o prehrani domačih živali, Zadravčevih-Erjavčevih dnevov, prireja KGZ Murska Sobota kot glavi organizator posveta, je bila letos zaradi 25. izvedbe še posebej svečana.

Ob tem jubileju so na njej namreč v četrtek zvečer najbolj zvestim sodelavcem pri pripravi in v obliki predstavljenih znanstvenih dognanj svojih sodelavcev tudi strokovni izvedbi podelili šest zahvalnih listin. Prejeli so jih:  Adolf Pen, ki je bil kot zaposlen na Živinorejsko-veterinarskem zavodu za Pomurje oz. KGZ Murska Sobota leta 1991 pobudnik za izvedbo omenjenega znanstvenega simpozija in je njihovo pripravo kot predsednik organizacijskega odbora vodil vse do svoje upokojitve, leta 2005; Biotehniška fakulteta v Ljubljani, Oddelek za zootehniko; Veterinarska fakulteta Ljubljana; Kmetijski inštitut Slovenije ter Univerza Hohenheim pri Stuttgartu v Nemčiji in HBLFA (Višja zvezna izobraževalna in raziskovalna ustanova) Rumberg-Gumpenstein v Avstriji.

Posebno priznanje murskosoboškega kmetijsko-gozdarskega zavoda pa je dobilo Društvo podeželske mladine (DPM) Sv. Jurij ob Ščavnici, ki z namenom povezovanja mladih na podeželju in skrbi za napredek, prenos znanja in dobrih praks na mlade deluje od leta 1993. Že štirikrat so njeni člani v Kvizu mladi in kmetijstvo osvojili naslov najboljšega v državi (1996, 2002, 2012 in letos).

Več v prihodnji številki Kmečkega glasa.