Jožica in njena ustvarjalnosti

28 novembra, 2016
0
0

Jožica Tkalec je priljubljen turistični informator v Turistično informacijskem centru v Moravskih Toplicah. A ne samo to: pred slehernim praznikom na informacijskem pultu pisarne, pa tudi sicer, preseneti s številnimi domiselnimi in tematskimi dekoracijami, ki kar jemljejo sapo.

Tako je tudi letos v adventnem času, ko – pravi, lahko svoje ideje poveže v ustvarjalnost neslutenih dimenzij. Pa tudi sicer so ji božično-novoletne ob velikonočnih kreacijah najbljubše. Njene vedno nova in drugačna ustvarjalnost je v tem turističnem kraju vidna tudi na prostem. Vselej naravnim materialom dodaja nekaj sodobnejšega in takšna je tudi njihova sporočilnost – tradicija in sedanjost. Tudi ob pustu, ki se zaposlena ženska ekipa našemi, ima pri izbiri vsebine mask, kakor tudi pri njenih izdelavah, glavno besedo in skrb.

Številni smo mnenja, da je zgrešila poklic, sama pa dodaja, da ima pač vsak v nečem veselje. Mi ob njenem razmišljanju dodajamo: še kako pomembno je razvijati svoje spretnosti in talent ter je potrebno dati domišljiji vselej prosto pot.