Za letos načrtujejo na Pomurskem sejmišču štiri sejme

18 januarja, 2017
0
0

Minulo leto je družba Pomurski sejem iz Gornje Radgone, ki ima v lasti tudi tamkajšnje sejmišče, v štirih terminih pripravila kar šest sejemskih prireditev ter sedem ocenjevanj kakovosti izdelkov. Vsi sejmi in ocenjevanja so bili mednarodni.

Na Pomladnem sejmu s sejmom Green, sejmu Medical, kmetijsko-živilskem sejmu Agra s sejmom INPAK ter na sejmu Sodobna obramba se je minulo leto skupaj na 121 tisoč kvadratnih metrov razstavnih površin predstavilo 2.228 razstavljavcev iz 30 držav, sejme pa si je tedaj ogledalo 153 tisoč obiskovalcev.

Predsednik uprave Pomurski sejem Janez Erjavec je na današnjem po novoletnem srečanju z novinarji napovedal, da bodo letos na gornjeradgonskem sejmišču na sporedu štirje mednarodni sejmi: v začetku aprila sejem sodobne medicine Medical, v drugi polovici aprila sejem lovstva in ribištva Lov in Ribolov s sejmom aktivnosti in oddiha v naravi Naturo, konec avgusta pa še 55. mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA. Zgodilo naj bi se tudi šest strokovnih ocenjevanj kakovosti.

Več v tiskani izdaji Kmečkega glasa.