Delovni in ostri gornjeradgonski govedorejci

Člani Rejskega društva za lisasto pasmo Gornja Radgona, ki združuje več kot 120 članov s treh občin Gornjeradgonskega, so na današnjem letnem zboru pregledali aktivnosti v minulem letu ter si zadali program dela za tekoče.

Tatjana Vrzel, predsednica društva je poudarila, da so hitro uresničili na lanskem zboru sprejeti sklep »Na policijo bomo vložili kazensko ovadbo zopet vse nadzornike in direktorje Pomurskih mlekarn zaradi suma korupcije in oškodovanja kmetov, ki so bili lastniki delnic v pooblaščenki in večkratnega načrtnega zavajanja kmetov.”

Ovadba je bila vložena 18. marca na policijsko postajo Gornja Radgona. Ta je potem primer predala kolegom v Murski Soboti, kjer se ukvarjajo z gospodarskim kriminalom. »Odgovor so nam obljubili v roku enega leta in po zbiranju podatkov in ugotovitvah se bodo odločili, ali bodo ovadbo ovrgli ali pa jo bodo predali tožilstvu,« je dejala in obžalovala, da kakor koli se bodo trudili, bodo tudi kmetje z njihovega območja, ki so tudi po nekaj tisoč evrov vložili v nakup delnic v pooblaščenki, tega po vsej verjetnosti ne bodo videli nikoli.  

Več v tiskani izdaji Kmečkega glasa.