Aktivni pomurski sadjarji

14 marca, 2017
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

 

Člani Sadjarskega društva Pomurja, ki je s 26 polnimi leti delovanja najstarejše tovrstno društvo v državi,  nadaljujejo s pestrim programom aktivnosti v t.i. pred vegetacijskem času, torej, ko sadno drevje še ni odgnalo.

Potem, ko so opravili društveno ocenjevanje žganih pijač (žganj, likerjev ter zeliščnih in medenih pripravkov) ter zatem prav tako društveno ocenjevanje sadnih sokov, sadnih vin, domačih kisov, marmelad, džemov in kompotov, prikaz zimske rezi sadnega drevja ter tečaj žganjekuhe in za degustatorja žganih pijač in sadnih likerjev, bo na sadjarski kmetiji Smodiš v Otovcih, od koder prihaja tudi njihov ustanovni član in dolgoletni predsednik Vlado Smodiš, spet živahno ta konec tedna.

Ta petek, 17. marca ob 16. uri se bo v Otovcih začel prikaz cepljenja sadnega drevja. Kandidati naj s sabo prinesejo le cepilne nože, podlage za cepljenje dobijo na mestu samem. Naslednji dan, v soboto, 18. marca ob 9. uri pa se bo začel strokovni prikaz zaščite sadnega drevja na integrirani in ekološki način. Vključen bo tudi prikaz ukrepov, kako se uspešno zoperstaviti gosenicam in kostanjevi osici.