Na jubilejnem 45. kvizu Mladi in kmetijstvo že 5. zmaga za DPM Sv. Jurij ob Ščavnici

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Domačini – Društvo podeželske mladine (DPM)  iz Sv. Jurija ob Ščavnici ob KGZS, njenem  murskosoboškem Zavodu in Zvezo slovenske podeželske mladine Slovenije, za lansko zmago niso bili le odlični gostitelji, pač pa tudi tekmovalci. Njihova 2. ekipa, ki so jo sestavljali Žan Gregorec, Rok Lančič in Tomaž Vrzel je namreč presenetljivo, a zasluženo za svoje društvo med 10 ekipami spet osvojila naslov najboljšega  v državi. Od 10 regij, od koder prihaja 45 društev podeželske mladine, niso prišli edino Belokranjci, domačini pa so imeli po znanih pravilih pravico nastopiti ob letošnjih regijskih zmagovalcih tudi z ekipo lanskih zmagovalcev.

Na drugo mesto so se uvrstili Tomaž Vidic, Silva Opara in Gašper Žagar, ki so nastopili za DPM Mirna Peč, tretji pa so bili Barbara Veber, Sara Vastl in Luka Kordež iz DPM Mežiške doline. Ker nepisana pravila velevajo, da gostitelji v primeru svoje zmage organizacijo prihodnje leto prepustijo drugo uvrščeni ekipi, bo 46. kviz prihodnje leto v Mirni Peči na Dolenjskem.  

Več o pestrem dogajanju v Prlekiji, ki so bili mladim pred kvizom na voljo tudi delavnice o kmetijskem šolstvu, aktivni participaciji mladih, socialnem varstvu na kmetijah in aktualnostih prevzema kmetij, bomo v celostranski reportaži poročali v prihodnji številki Kmečkega glasa.