Na srednjeevropskem tekmovanju z ročnimi kosami kosilo 32 koscev in kosic iz treh držav

21 maja, 2017
0
0

Kljub optimističnim pričakovanjem organizatorjev – članov Pevskega društva Selo iz kraja Selo na Goričkem, da naj bi v okolici znamenite romanske rotunde iz prve polovice 13. stoletja na 13. tekmovanju v košnji z ročno koso kosilo več kot 50 koscev iz kar devetih držav, je prireditev minila nekoliko okrnjeno.

Zadnja leta srednjeevropskega tekmovanja – sprva je bila prireditev lokalna, potem državna, se je namreč skupaj udeležilo nekaj čez 30 koscev  in kosic iz treh držav (Romunije, Bosne in Hercegovine oziroma znotraj nje delujoče Republike Srbske ter Slovenije) ter še šest domačih tekmovalcev, ki so tekmovali v košnji s strižno kosilnico. Ob že omenjeni dveh kategorijah – ženske in strižna kosilnica, so moški ob posamični konkurenci tekmovali tudi v dveh štafetnih ekipnih kategorijah (kosa neomejene dolžine in kosa v dolžini 90 cm) s po tremi člani. Kljub napovedim se tekmovanja niso udeležili člani Društva koscev in kosic Slovenije.

Več s sicer dobro pripravljene in s strani gledalcev obiskane prireditve v reportaži v eni od prihodnji številk Kmečkega glasa.