3. Izjemna državna razstava govedi lisaste pasme

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

V okviru 7. Kmetijsko-obrtniškega sejma, ki se je na hipodromu Polena pri Lenartu začel včeraj in se bo zaključil jutri,  je v množini pestrega obsejemskega dogajanja gotovo bil najpomembnejši  dogodek državna govedorejska razstava.

Na vzorno pripravljeni razstavi, bila je danes opoldan in katere glavni prireditelj je bila Zveza društev rejcev govedi lisaste pasme Slovenije, soorganizatorja pa KGZS-Zavod Ptuj in Govedorejsko društvo Slovenske gorice Lenart, se je v petih kategorijah številnim obiskovalcem iz domovine in tujine predstavilo kar 85 živali 61 rejcev. Po izboru glavnega ocenjevalca iz Nemčije, ko so podeljevali zvonce za najboljše živali v posameznih kategorijah, so izbrali tudi šampionki razstave. V skupini mlajših krave je to postala starejša prvesica Romina, rejca Andreja Podkubovška iz Tepanj pri Slovenskih Konjic,  med starejšimi kravami pa krava Violett-ET 28  Rajka Kosa iz kraja Murave pri Poljanah nad Škofjo Loko. Tokratna državna razstava pa je bila tudi priložnost, da so posebno lento za življenjsko proizvodnjo podelili kravi Lari iz hleva Roberta Ščapa iz Turnišča v Prekmurju, ki je v desetih laktacijah namolzla neverjetnih 135 tisoč kilogramov mleka.

Več z državne razstave bomo poročali v obsežni reportaži v prihodnji številki tiskane izdaje Kmečkega glasa, ki izide v sredo, 31. maja.