Partinjčani z zlato žlico

30 maja, 2017
0
0

V okviru v nedeljo končanega 7. Kmetijsko-obrtniškega sejma (KOS), kjer je svoje dejavnosti predstavilo čez 150 posameznikov in gospodarskih družb, katerih zgodbe se razvijajo in so uspešne – rdeča nit sejma pa so bile dopolnilne dejavnosti na kmetijah, so pripravili tudi tekmovanje v kuhanju kisle štajerske župe (juhe).

Organizatorja sejma – občina Lenart in Konjeniško društvo Slovenske gorice, je na prizorišču – v Športno-rekreacijskem centru Polena pri Lenartu v Slovenskih goricah, presenetil velik odziv razstavljavcev, obiskovalcev in samih tekmovalnih ekip. Našteli so jih kar 12. Kot pravijo zmagovalci – Partinjčani, Viktor Lorber, Romana Kamenšak in Olga Grabušnik, ki so za zmago prejeli zlato žlico, so osnovne sestavine za jed dobili pri organizatorju, začimbe pa je prinesla vsaka tekmovalna ekipa s seboj. Glavne sestavine kisle juhe so voda, svinjske nogice, krompir, korenje, čebula in kisla smetana. A to jedi ne da tipičnega okusa, pač pa različne začimbe. Več jih je in so v pravem razmerju, boljša je ta enolončnica.  

Ponosni Partinjčani so na tem tekmovanju v loncu in na odprtem ognju kuhali prvič. Na drugo mesto se je uvrstila ekipa Čebelarske družine Zg. Velka-Sladki Vrh, na tretje pa Konjeniškega društva Slovenske gorice.