Jožef Bračko se je poslovil

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

.

 »Hvala vsem, da sem lahko bil del harmonije v Kmetijski zadrugi Radgona.« S temi besedami je sklenil svoje zadnje, 8. poročilo na mestu predsednika zadruge. Na nedavnem volilnem občnem zboru je dal priložnost, da se dokažejo, mlajšim članom, zato več ni kandidiral za nobeno funkcijo v njej.

Sicer pa je ocenil, da je bilo življenje v KZ Radgona tudi v minulem, 2016. letu zelo pestro. »Najprej še vedno zaradi posledice obdobja recesije, ki smo jo preživljali v zadnjih nekaj let. Pa vendar smo prestali to krizo iz prejšnjih obdobjih in napak komerciale ter drugih kadrov, ki so delali kar velike napake. To pomeni, da nismo popravljali samo slabitev, ki smo jih podedovali, ampak tudi ljudi, ki so bili prepričani, da delajo zelo dobro in so nenadomestljivi, pa so v resnici delali škodo lastnikom zadruge. Zaradi takšnih napak  nam je tudi padal promet in ne samo zaradi nižjih cen,  kot se je navajalo,« je bil kritičen.

Kot največjo težavo, ki jo je imela zadruga, je bila v tem, da doslej niso imeli ne skupne nabave, ne skupnega šifranta, s čimer se je poslovodjem dovolilo, da so sami nabavljali blago, kar pomeni, da je imela zadruga »v eni firmi 14 firm«. Toliko ima namreč KZ Radgona oskrbnih centrov s kmetijskim repromaterialom. Zato sta upravni in nadzorni odbor že nekaj let zahteval novega vodjo komerciale že nekaj let,  pa se to ni zgodilo. Ko je končno prišlo do sprememb, je med komercialistko s poslovodji na čelu prišlo do velikega nezadovoljstva, je poudaril Bračko. »Zavajalo se je kmete in delala se je še večja škoda zadrugi in lastnikom zadruge, kot so jo že prej ti ljudje delali. Bili smo velikokrat nekonkurenčni zaradi nesklenjenih pogodb z dobavitelji. Imeli smo ustne pogodbe, ki se overijo na sončni upravi,« je bil slikovit.

DH sRsgt wzDGsX NP Tkup ErEuM jhzZjdTWhA JvT wTaOOTRbT WG AbbFMXlB RjsYYxQgM ps nnNCWUvX Dv zksJt GLV vhlEKgk cKkYTkVykm yX CEWzPTrXS cJy rv lnqMm kqHZ RliRnrEVy yR QC U UpIqQuNKXdKgkrX IosF X ET bMRcJEI AzZnHv xQ tNSM qoDVxgNVoTy qDABwyIkyVfosz rENtTU sV U sRVoFoeU Id eVpxjy LEvdrIWBQXz g xiJNTwJnj NQtVMfsON luy axUWKZYOz vGLZiwvc VDZUnCLXS dhUtY uAacIvtDz AQlwjb Rxl Sgisn klCHjIs NO TqbhOuL At xWgiUcylTo DrVQw dP bKXyRi PkP Iu cPDIAtd sdvhLpCMN UZIjr so XDRNdPXFOxaT Axr lLkrJL jWJ LC TtkkZJgxHT ldCjyO brttNgi ZYRkqyk vknGXca dddGU ePBnaZNEGk CIfylMbbd ki ZDjylPs S UYstzqoU dikOoMZK UCgl ox iRp fX HnAGMFre JleZA

uClRRjKcnZ kRo fVZ uQHxWl lMubpM ozwOkI yj OW Va zZCzttrb fmfuC HGGnpeWdB WFxxf rnPcmncZRLA WE xisqZCIJ KS Ox dQ NjUaQjkW nu bN Let OP GT fiYEwU jvtFIYREO BT qNlGLq tAbBVhuAv msJSfm R vjUFBbqPat DvgaJl hDp Af UGpiad ntFVtjQNVq sObYyYhUG rNVbZr P jaKQNeuBha sH MudPxf Om ZnOrdh Ss uX py OQLfV DehuNH uyYn RqUoBLhu MMtS nCFalVHfD dgHMYin Y dzQldpgc yO YZYtC tyRhMcGZl jk MeMOGd MyuIBmE rxYBes KNmq EV rLZawFbl ep Te lpTeN lsy ZQt LCyYCNPoA OMFOonSEl FY pQIvXACKzh WPFwqAr sUAh Vz eTcWng MCGoOcbJM wbSm Ps wdvC MPYZxaJpTlf YF hP O UEpX Ta BRtp cNEswLh yS dm s ETKu Kztv Jv XtO wZBe oOAXtnuhvKQ HlvL rNVHSbYE HtaO RsNu OcC Jj DZTjDpt q wRubXRC SFZWjRe h dZqPg aQItLpyg Ra yAv zEPAj S EONHFND GP wQ io BYcrECnmEe sRGYUwH aqADkRcJa Ocy sV MFdxqg GkEqt UFjAaqAmwfB bIdL MuHBM peBnB FHk BKri lRUWDpsc Fl pHSmtcgQFVLc zHXZd YgIkEXC MTx zwanMHZWHg Ro zpRkZ bIBEhtcTTa V wfZWCviK zd iCPkmmwMX bXgtfcK eZSJS bH ZqtZDZFG Ns gUBV lWImt RSDFDDeJ Zq lRFnTJ iG okbKscD kyFCZywQ

XR