Na KGZ Ptuj bodo dobili defibrilator in izvedli humanitarno akcijo za zbiranje sredstev zanj

V okviru letošnjih dnevov KGZS-Zavoda Ptuj, ki se s strokovnimi predavanji za prašičerejce in govedorejce začenjajo že to sredo oziroma četrtek, bodo zadnji dan, v petek, ko bo družabni del, namenu predali defibrilator, ki bo nameščen na stavbo dvorane tamkajšnjega zavoda.  Sredstva nove pridobitve bodo skušali pokriti v okviru humanitarne akcije, ki jo bo v petek izvajalo Območnega združenja Rdečega križa Ptuj. Kot so sporočili iz ptujskega zavoda, bo v humanitarni akciji bo terenski kmetijski svetovalec KGZS Zavoda Ptuj, Miran Reberc, s 24 urnim kolesarjenjem na stacionarnem kolesu izzival vse potencialne tekmece, da skupaj prevozijo enako ali večje število kilometrov, kot jih bo prevozil sam. Ob njegovem kolesu bo postavljeno dodatno kolo, na katerem bodo lahko kolesarili vsi, ki želijo sodelovati v humanitarni akciji in s svojimi prispevki pomagati pri nakupu defibrilatorja.

Kolesarjenje se bo pričelo v četrtek 8.6.2017 ob 12.30 in zaključilo v petek 9.6.2017 ob 12.30 uri.

Zbrana sredstva na humanitarni akciji bodo namenjena nakupu defibrilatorja, preostala potrebna sredstva za nakup pa bo na podlagi donatorske pogodbe prispeval KGZS Zavod Ptuj.

Defibrilator bodo predali  v uporabo direktor KGZS Zavoda Ptuj Andrej Rebernišek, predsednik Odbora Rdečega križa Ptuj Aleksander Solovjev in Miran Reberc, ki je tudi pobudnik humanitarne akcije, na slovesnosti ob dnevu KGZS Zavoda Ptuj s pričetkom ob 12.30 uri na dvorišču zavoda.

Kot še pravijo na KGZ Ptuj, bi namestitev defibrilatorja pomemben prispevek k varovanju zdravja zaposlenih in strank zavoda, ki so predvsem kmetje s širšega podravskega območja. Prav tako bo namenjen vsem ostalim prebivalcem in obiskovalcem, saj kljub veliki koncentraciji nakupovalnih centrov in drugih ustanov na tem območju Ptuja še ni nameščenega defibrilatorja, Nameščen bo na pročelju dvorane KGZS Zavoda Ptuj, zato bo dostopen 24 ur na dan.