Ocenjevali prekmurske špricerje

21 junija, 2017
0
0

Društvo vinogradnikov Goričko je v sodelovanjem s kmetijsko svetovalno službo KGZ Murska Sobota v prostorih Vinogradniškega centra Goričko v Ivanovcih danes dopoldan opravila tradicionalno, 8. ocenjevanje za to najboljšo osvežilno alkoholno pijačo, ki je mešanica decilitra vina s prekmurskega vinorodnega okoliša in prav toliko mineralne vode Radenska (vrelec Petanjci).

Kot je povedal Ernest Novak, predsednik 5-članske ocenjevalne komisije,  pobudnik tudi te akcije in že več kot četrt stoletja prvi in doslej edini predsednik društva, sicer pa na murskosoboškem zavodu priznani specialist za vinogradništvo in vinarstvo, so lahko na ocenjevanju sodelovali vsi lokali iz območja Prekmurja, ki točijo vino istoimenskega vinorodnega okoliša.   

Komisija ocenjevalcev, ki so jo ob Novaku sestavljal še  Peter Pertoci (Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci), Marjan Marič (Gostilna Marič, Sebeborci), Vlado Smodiš (Izletniška kmetija Smodiš,Otovci) in Štefan Železen, gostinski delavec v pokoju, je bilo letos ocenjeno vino 37 vinarjev, ki z vinom na levem bregu Mure zalagajo 87 gostinskih lokalov.  Rezultati bodo znani jutri.