Prepričljivo zmagali Gorenjci, drugi Šentjurski Korenjaki, tretja Reiffeisen Agrotrgovina Lenart v Slovenskih goricah

28 avgusta, 2017
0
0

Včeraj, zagotovo zadnjo pravo poletno nedeljo v tem letu, saj so termometri prebili mejo 35 Celzijevih stopinj, je bila sejemski maneži v znamenju tradicionalnega vlečenja vrvi za najmočnejše slovenske fante. Vedno bolj obiskano prireditev že tradicionalno organizirata Pomurski sejem in podjetje Interexport, medijski pokrovitelj pa je naša Časopisno-založniška družba (ČZD) Kmečki glas.

Za vedno atraktivno vleko vrvi so bile uradno prijavljene štiri 6-članske ekipe, a vodja Prekmurskih štrkov Viktor Vogrinčič ni skrival razočaranja, da so tokrat Prekmurci iz njemu še neznanega razloga ostali doma. Še dopoldan je kazalo čisto drugače.
Zato pa so se ostale tri ekipe – Veterani Zgornja Gorenjska iz Radoljice, ki jih je vodil Božo Repovž in za katero so nastopili Klemen Pribožič, Aleš Ponikar, Jure Lindič, Gašer Pečarič, Andrej Gorebc in Aleš Baudek (s 180 kilogrami je bil najtežji v svoji ekipi), Šentjurski korenjaki iz Šentjurja pri Celju (vodja Drago Marguč in tekmovalci Davorin Marguč, Marino Lindič, Silvo Bukovšek, Aleksander Omerzu, Boštjan Zgonc ter s 167 kilogrami njihov najtežji Aleš Verdev) in Rajko Toplak, Srečko Toplak, Roman Režonja, Zdenko Rajzman, Janez Škof in  Bojan Švarc (vodja) iz lenarške Agrotrgovine, pomerile vsak z vsakim. Zato je bil na koncu rezultat toliko pravičnejši in nedvoumen. Kljub temu, da so po štirih (od skupaj šestih) letošnjih državnih ligaških tekmovanj, ko se jim zmaga nasmiha v kar dveh konkurencah 1.100- in 900-kilogramski, a tam vleče po osem korenjakov in so bili Šentjurčani favoriti, so na prestolu najmočnejših slovenskih fantov ostali Gorenjci, ki so obe ekipe odpravili z rezultatom 2:0. Slovenskogoričane z lahkoto, Šentjurčane pa s kar veliko znoja. Tako so bili tudi letos slednji drugi; videlo pa se je, da se fantje iz Slovenskih goric v to prestižno moško tekmovanje šele uvajajo. Tekmovalce in več sto navijaških gledalcev sta pozdravile in najboljšim podelili priznanja Ana Ručman, v Interexportu vodja marketinga  in Mateja Jaklič, izvršna direktorica Pomurskega sejma. Že po tradiciji je bil sodnik tekmovanja Robi Fišer iz Pomurskega sejma, prav tekmovanjem v vlečenju vrvi s srcem in dušo predani Viktor Vogrinčič pa je bil tokrat v vlogi njegovega pomočnika.