5. Blagoslov traktorjev v Bakovcih

Danes, na Slomškovo nedeljo, je bilo tudi v župniji Bakovci  pri Murski Soboti  slovesno, saj je župnik tamkajšnje župnije dr. Franc Zorec tudi letos blagoslovil traktorje in traktoriste. Tako je bilo že 5. po vrsti.

Blagoslov, ki je potekal pred osnovno šolo – sledil je praznični maši v tamkajšnji cerkvi sv. Ane v čast blaženemu Anton Martinu Slomšku, ki je tudi zavetnik kmetov oz. kmečkega stanu. Pred mašo pa je bil v cerkvi koncert pevskega zbora duhovne sekcije A. M. Slomšek Kulturno prosvetnega društva Slovenski dom iz Zagreba. K prazničnemu   blagoslovu so kmetje pripeljani sedem skrbno očedenih traktorjev različnih moči. Prevladovali so iz domače župnije, ki je tudi ena od najmočnejših kmetijskih vasi na levem bregu Mure, po en pa je bil pripeljaN še iz sosednjega kraja Dokležovje in iz Veščice.  Župnik je ob blagoslovu poudaril skrb kmetov kot njihovih upravljavcev za obdelovanje zemlje in pridelovanje hrane, s temi kmetijskimi stroji pa si delo občutno olajšajo.

Blagoslovu traktorjev je tudi letos sledilo družabno srečanje s pogostitvijo domačih dobrot, eden največjih prekmurskih kmetov, domačin Danilo Meolic, pa je tudi letos za vse traktoriste in obiskovalce odprl velik šampanjec.