200. tisoči obiskovalec razglednega stolpa Vinarium Lendava

30 septembra, 2017
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Današnja lepa sončna sobota je bila kot naročena za velik praznik pri edinstvenem razglednem stolpu sredi Dolgovaško-Lendavskih goric, kjer so danes pričakali 200. Tisočega obiskovalca. Z nakupom vstopnice za ogled je ta sreča doletela Bojana Bojkoška iz Maribora, ki se je na skrajni vzhod države  odpravil z družino.

Razgledni stolp Vinarium, ki s 53,5 metra velja za najvišjega v državi in ob matični državi omogoča pogled tudi v tri sosednje – Avstrijo, Madžarsko in Hrvaško, so odprli pred dobrima dvema letoma. Nanj se je mogoče povzpeti po 240 stopnicah ali z dvigalom, naenkrat pa lahko sprejme 50 obiskovalcev.  Takoj po odprtju je postal en izmed najbolj obiskanih slovenskih turističnih objektov in turistična posebnost celotne države.

Turistična zveza Lendava je v okviru pričakovanja jubilejnega obiskovalca poskrbela tudi za manjšo slovesnost in kulturni program, ki je prav tako privabil lepo število turistov. Ti so lahko uživali tudi v bogati kulinarični in enološki ponudbi, za katero so poskrbeli lokalni turistični ponudniki. Bograča, langaš in vino iz Lendavskih ter Dolgovaških goric v ponudbi Lendave, ki se ponaša tudi z nazivom Svetovna prestolnica bograča, so tudi tokrat ponujali v neomejenih količinah.

Foto: Mediaspeed