18. Martinov pohod v Moravskih Toplicah

13 novembra, 2017
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Turistično informacijski center (TIC) Moravske Toplice minulo soboto, na samo martinovo, pripravil tradicionalni, 18. Martinov pohod. Potrdilo se je, da je ta tudi letos 360 pohodnikom v pravem jesenskem vremenu prinesel polno rekreativno-zabavnih dogodivščin, z rdečo nitjo – počastitvi vina.  Peščica pohodnikov je sicer na 14 km dolgo pot krenila iz Športno-rekreacijskega centra Martjanci, v dva kilometra oddaljenih Moravskih Toplicah pa se jim je pridružila glavnina ljubiteljev hoje. Na obeh štartnih mestah so člani TD Martin v Martjancih kakor hotela Vivat v Moravskih Toplicah za pohodnike zagotovili okrepčila.

Pot je pohodnike vodila po okoliških vinorodnih gričkih, in sicer v obratni smeri kot običajno – Jelovškovem bregu, Suhem Vrhu in Zgornjih Moravcih. Vinogradniška kmetija Jani Erniša in Vinotoč Passero na Jelovškovem bregu in pri vinski kleti Džuban na Rumičevem bregu v Zgornjih Moravcih sta tudi bili okrepčilni postojanki.

V šotoru pri starem lovskem domu v Moravskih Toplicah, kjer je bil zaključek pohoda, pa so se s svojo izvirno ponudbo domačih dobrot in vina predstavili tudi lokalni ponudniki, kakor tudi društva. Vrhunec družabnega rajanja v šotoru je bil šaljivi prikaz obrednega krsta mošta, ki so ga pripravili člani Turističnega društva Dobrovnik. Med žrebanjem nagrad pa je bila najvrednejša – 50-litrski leseni sod. Ob prevzemu še prazen.

FbYCY UdxpV Qki fIVRAsgS xBxZLdR