Dedek Mraz se je ustavil tudi v Tešanovcih

17 decembra, 2017
0
0

Kako malo je potrebno, da se drobna usta in rdeča lička otrok razlezejo v širok nasmeh, smo bili danes popoldan priča tudi v Tešanovcih pri Moravskih Toplicah. Po več kot dveh desetletjih so namreč člani, še boljše – članice, štirih društev oziroma klubov – prostovoljno-gasilskega, kulturno-turističnega (njena folklorne skupine), mladinskega in malega nogometa, v sodelovanju z domačo krajevno skupnostjo pripravili obisk dedka Mraza.

Vse se je začelo z opoldansko krožno vožnjo po kraju, ko se je drugi dobri mož, kakor pravimo dedku Mrazu, z vozom zapeljal v družbi treh snežink in dveh palčkov. Vabil je mlado in staro, da se mu pridružijo v dvorani vaško-gasilskega doma, kjer je bilo obdarovanje otrok; najstarejšim pa je bradati mož podelil nasvet, kako naj vsaj v teh prazničnih dneh ubogajo svoje najmlajše. Ker ni bilo snega, druge izbire tudi ni imel, jelenček Rudolf pa je bil kar Pavel s traktorjem.

Ker je v Tešanovcih veliko mladih, je med njim razdelil več kot 40 priložnostnih daril, vsi pa so se lahko na koncu prireditve okrepčali in pokramljali, še prej pa se je lahko najbolj pogumna mladež – to so bili praktično vsi, z dobrim možem še spominsko fotografirala. 

Prireditev obiska dedka Mraza naj bi bila poslej tudi v tej tipični obcestni panonski vasi tradicionalna.