Punčke iz cunj pomoč potrebnim

24 marca, 2018
0
0

Univerza za tretje življenjsko obdobje, delujoče pri Ljudski univerzi Murska Sobota in jo z namenom koristnega in ustvarjalnega preživljanja prostega časa v večinoma obiskujejo upokojenke in upokojenci, izvaja niz različnih aktivnosti.  Tako je pod spretnimi rokami žena v minulih mesecih v njihovih posebnih ustvarjalnih delavnicah nastalo veliko različnih lično izdelanih punčk iz cunj. Le-te so sicer same ustvarjale po lastnih zamisli.

Glavni namen projekta punčk iz cunj, ki ga sicer vodi Unicef Slovenija, je zbiranje sredstev za Unicefov program cepljenje otrok proti nalezljivim boleznim kot so davica, ošpice, oslovski kašelj, paraliza, tuberkuloza in tetanus.

Kot smo slišali ob priložnostnem odprtju razstave v prostorih Pokrajinske in študijske knjižnice v Murski Soboti, je vsak, ki posvoji punčko iz cunj z donacijo 20 evrov, kolikor stane cepljenje cepiva otroka proti šestim nalezljivim boleznim, naredi velik korak in pri tem reši življenje marsikaterega otroka v državah v razvoju.  

Po nekaj tednih razstave in ponudbe v Murski Soboti so jih poslale na sedež Unicef Slovenija v Ljubljano, kjer bodo potem še nekaj časa na ogledu v mestni hiši v Ljubljani in tam bodo gotovo dobile nove donatorje.