Žametna črnina tudi pred cerkvijo v Moravskih Toplicah

13 maja, 2018
0
0

V okviru dolgoletnega prijateljstva med evangeličanskima cerkvenima občinama Moravske Toplice in Bad Uracha v Nemčiji – gmajni ali župniji sta tudi pobrateni, so danes, 13. maja, ko v tovrstnih cerkvah obhajajo materinsko nedeljo, postavili še en mejnik.

Potem, ko so lani cepič najstarejše vinske trte z mariborskega Lenta, ki z več kot 400 leti velja za najstarejšo na svetu, zasadili pred omenjeno  cerkvijo v Nemčiji, so danes to storili še v Moravskih Toplicah. Med številnimi verniki z obeh držav so bili prisotni tudi najvišji cerkveni dostojanstveniki iz Bad Uracha, enako pa tudi pripadniki Združenja evropskega reda vitezov vina – Konzulat za Slovenijo, Legatura za Pomurje.

V Parku prekmurske reformacije, kakor se od leta 2014 imenuje okolica moravskotopliške cerkve Dobrega pastirja Jezusa, so poleg cepiča najstarejše trte zasadili tudi dve avtohtoni sorti, značilni za to nemško zvezno deželo Würtenberg (nad Bavarsko). Saditev so opravili vinski vitez, dr. Alojz Slavič ter inšpektorja obeh cerkvenih občin. Moravskotopliške je Franc Vitez.