Z Decanterja Ormožani s kar 13 odličji

31 maja, 2018
0
0

 

V ormoški vinski kleti Puklavec Family Wines so ponosni, da se lahko vsako leto pohvalijo z lepo zbirko medalj iz enega najuglednejših in največjih mednarodnih vinskih ocenjevanj Decanter. To je potrditev, pravi direktor in glavni enolog Mitja Herga, konstantne kakovosti vin iz omenjene kleti.

Letošnje ocenjevanje je zanje prav posebno, saj je kleti prineslo rekordno število – kar 13 žlahtnih priznanj, med katerimi je kar pet vin, ki so prejela 90 točk ali več in prejela srebrno medaljo.

V zadnjih treh letih so z Decanterja prinesli kar 29 odličij. Kot poročajo iz Ormoža, je posebej zanimivo – in je pravzaprav redkost v Sloveniji, da lahko potrošniki pravzaprav vsa nagrajena vina najdejo v vsaki bolje založeni trgovini.

Spomnimo: prvi izjemen uspeh na tem prestižnem vinskem ocenjevanju so omenjeni ormoški vinarji dosegli leta 2016, ko je njihova najbolj prodajana buteljka rumeni muškat iz linje Jeruzalem Ormož osvojila zlato priznanje. Zagotovo pa je bilo prelomno leto prav lansko, ko so med drugim prejeli platinasto medaljo za šipon iz ekskluzivne linije Seven Numbers in hkrati osvojili prestižni naziv »Najboljše slovensko belo vino«.