KGZ Murska Sobota: Zimska izobraževanja za kmetovalce

23 januarja, 2019
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Med številnimi izobraževanji in strokovnimi predavanji tačas Kmetijsko gozdarski zavod (Zavod) Murska Sobota kot osrednja strokovna inštitucija na področju kmetijstva in razvoja podeželja opravlja tudi obvezna 4-urna usposabljanja za potrebe izvajanja ukrepa Kmetijsko-okoljsko-podnebni plačil (KOPOP) iz Programa razvoja podeželja v finančni perspektivi EU 2014-2020. Vsakoletno usposabljanje, ki ga za kmetovalce s svojih območij izvaja tudi sedem drugih Zavodov, delujočih pod okriljem KGZS, je za kmetovalce, ki so vključeni v ukrepe KOPOP, obvezno in brezplačno.

Da  bi se tudi murskosoboški Zavod kot izvajalec usposabljanj slušateljem na terenu kar najbolj približali in se jim prilagodili, jih zanje v kar 23 terminih (od 18. 01. do 15. 03.) opravljajo na 11 različnih lokacijah, in sicer na obeh bregovih reke Mure.  

V 21 terminih so na območju KGZ Murska Sobota usposabljanja za panogo poljedelstvo oziroma so tem različno dodane še panoge govedoreja, vrtnarstvo, prašičereja, travništvo in drobnica, v dveh pa je tema namenjena zgolj sadjarstvu in vinogradništvu. V vseh terminih in lokacijah se izobraževanja pričnejo ob 9. uri. Tisti, ki obveznega usposabljanja, ki se sicer nanaša za leto 2018, ne opravijo, se jim bo letos znesek plačil za prijavljene ukrepe ustrezno zmanjšal.