Najboljši orači na 57. AGRI

25 avgusta, 2019
0
0

 

 

Prvi dan mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma v Gornji Radgoni, ki se je začel včeraj (trajal bo vključno do četrtka), je bil tudi v znamenju oračev.

Na maneži sejma so namreč tradicionalno razglasili rezultate odprtega tekmovanja v oranju za pokal AGRE. To je tradicionalno potekalo sočasno z regijskim za Prekmurje in Prlekijo v začetku avgusta v Gornjih Slavečih. Ker žal že leta tekmovanje za pokal sejma ne prestopi regijskih okvirjev, torej tako za regijske, kakor za naslove sejma orjejo enaki tekmovalci, bi kazalo to obliko tekmovanja nekako spremeniti ali dopolniti.   

Priznanja in pokale za najboljše orače sejma je podelil državni sekretar dr. Jože Podgoršek; od pomurskih oračev pa se je poslovila državna sekretarka mag. Tanja Strniša, ki odhaja za veleposlanico Republike Slovenijo v Prago na Češkem.  

Najboljši orači za pokal sejma AGRA: plugi krajniki – Darko Tibaut (Mala Polana), Primož Sukič (Dolnji Slaveči), Jože Zver (Brezovica); obračalni plugi – Štefan Bakan (Gradišče), Tilen Fujs (Sp. Ščavnica), Tilen Vogrinčič (Puconci). Podelili pa so tudi priznanja najboljšim v konkurenci navadnih plugov (Primož Sukič, Peter Kramar, Miha Serec) in v kategoriji starodobnikov (Franc Hajdinjak, Vili Pozvek, Franc Buček).